ПРОГРАМ У НОВОГОДИШЊОЈ НОЋИ - ДееЈаy
31.12.2014


Дочек НОВЕ 2015.године у Градској општини Палилула-Ниш је почео у 19:00 сати наступом двојице ДееЈаy: ДЈ МИЛЕНТИЈА – Александар Милентијевић и ДЈ АЛЕX МИЛОСХЕВИЦХ – Александар Милошевић.

„Д.Ј. МИЛЕНТИА“-Александар Милентијевић, своје велико интересовање за музику показује још у тинејџерском периоду / осамдесетих година /, 'златном добу дискотека'. Радио каријеру започиње у Радио Нишу 1984. године емисијама 'Магиц дисцо мацхине' и 'Спектар мелодија' / уредника Александре Сашке Дејановић /. Епитет 'најбољи млади радио-џокеј' стиче веома рано. Следе 'Данце Маниа' и 'Yу топ 10' на првом приватном радију у граду 'Белламие', 'Блуе топ 10' на 'Блуе ФМ' радију, 'Топ листа радија 13' на 'Радио 13', 'Подијум' на радију 'Банкер'. Током 1988. – 1989. године постаје 'ресидент Д.Ј.' ласерске дискотеке 'Науро', а затим 'помоћник ресидент Д.Ј. у дискотеци 'Симфонијски'. 1990. године постаје члан највеће светске асоцијације диск-џокеја 'ДМЦ'. Промо плоче, презентације, миксеви, позиви на такмичења. Кратко време са задржава у 'Музичком клубу' 1991. године, затим следе 'велике журке' у граду током 1992. године, да би се пар година, до 1996. године задржао у клубу 'Хацијенда' као 'Ресидент Д.Ј.'. У жељи да што више промовише најразличитије музичке стилове од 1995. године отвара 'Мусиц схоп С.М.', који егзистира до 2003. године. У њему су млађи диск-џокеји / Спирко, Жаре, Фло... /, набављали новитете, старији допуњавали фонотеке / Бане, Мики, Диња – из легендарног 'Диска 13' из седамдесетих /. Немиран дух, активно акумулирање музике / ЦД-и, ДВД-и, Тв спотови... /, не дозвољавају му да се помири са годинама. У великом стилу се враћа за диско-пулт 2004. године, као 'Ресидент Д.Ј.' клуба 'Симпхонy' и уздиже га до квалитета једног од најбољих клубова у земљи до 2007 где притом прелази у Цубо клуб где остаје до 2011 године као ресидент дј. Тренутне дестинације дј Милентије су грчка тачније Ситонија 2012,Флогита 2014 и пар клубова у земљи. Музика је за Д.Ј. „Милентија“ велика животна инспирација, планира велики повратак испред радијског микрофона са пар емисија које спрема у својој продукцији и режији. Ове године покреће сарадњу са издавачком кућом Пусхонмусиц у Швајцарској.

ДЈ АЛЕX МИЛОСХЕВИЦХ - Александар Милошевић је каријеру ДЈ-а почео крајем августа 2003. године у клубу Дога, али само неколико месеци касније, уз подршку неколико локалних Д.Ј.- ева, он је наступао у свим култним клубовима у свом граду Нишу. Један од најзначакнијих наступа је свакако наступ на Еxиту 2007. Наступао са бројним именима домаце и интернационалне музичке сцене. Његов музицки опус се креце од дееп хауса, преко тецх -а до прогрессива, а његови сетови су познати по енергичним бас линијама и пропраћене мелодицним секвенцама и вокалима. Тренутно ради на новом пројекту под називом ВАНИЛЛА ДИСЦО резидент је у неколико клубова у Нису.

Удружено, ова двојица, изузетних ДееЈаy учинили су да ово Новогодишње вече-ноћ у Нишкој Палилули буде топлија. Фото Д.Видојковић